top of page

HVAC Installaties

HVAC-installaties worden in woningen en gebouwen gebruikt om het klimaat te beheersen. De onderdelen die geregeld kunnen worden zijn in de afkorting aangegeven:

  • H (heating): Dit gaat om het verwarmen van een woning of gebouw en de verbonden installaties.

  • V (ventilation): Dit zorgt ervoor dat er frisse lucht van buiten het gebouw of de woning inkomt.

  • AC (airconditioning): Dit deel van de installatie zorgt ervoor dat het gebouw of de woning koel blijft wanneer het buiten warm is. Airconditioning wordt vaak gebruikt in kantoren en gebouwen in de zomermaanden.

HVAC meet- en regeltechniek

HVAC-installaties maken gebruik van meet- en regeltechniek. Dit is zeer nauwkeurige techniek. Het bestaat uit elektrotechniek, elektronica en software. Met deze software kan worden gemeten en installaties worden aangestuurd. Het is een ingewikkelde techniek aangezien meetapparatuur de temperatuur en vochtigheid continu opmeet. Deze meetapparatuur is gekoppeld aan het systeem waarmee de temperatuur wordt geregeld.

Luchtbehandeling


Wat is nu precies luchtbehandeling? Tegenwoordig worden er steeds strengere eisen gesteld aan het luchtklimaat in bedrijfsgebouwen. Het is immers belangrijk dat er een gezond werkklimaat heerst. Dit is niet alleen een vereiste, het verhoogt ook aanzienlijk de productiviteit van medewerkers. Middels een luchtbehandelingskast of luchtbehandelingsinstallatie wordt ervoor gezorgd dat de lucht in een pand altijd van goede kwaliteit is. 

Bedrijven
bottom of page