top of page

Klassieke verwarmingsketel

Het kopen van een nieuwe verwarmingsketel is een belangrijke investering voor je woning waarbij je beter niet bespaart op kwaliteit. Tegenwoordig is men bij het vervangen van de oude cv-ketel verplicht om te kiezen voor een condensatieketel. Men gebruikt dan doorgaans aardgas of mazout als brandstof. Hieronder geven we wat meer duiding over het plaatsen van een nieuwe verwarmingsketel.

Waarom een condensatieketel?


Met het oog op een efficiënte verwarming is het door een Europese richtlijn bij het plaatsen van een nieuwe verwarmingsketel alleen nog toegelaten om te kiezen voor een condensatieketel. Deze kan dan op aardgas of mazout werken. Een model op aardgas heeft meestal een schonere verbranding en vraagt minder onderhoud dan een model op stookolie. 

Condensatieketels kunnen met behulp van een warmtewisselaar een deel van de waterdamp in de verbrandingsgassen laten condenseren. Hierdoor kan er warmte gerecupereerd worden, en heb je dus een efficiëntere verwarming. Een van de nadelen van een condensatieketel is dat men een afvoer moet voorzien om het vrijgekomen vocht weg te laten lopen.

Onze Partners
Wolf
Wolf Logo

De gastoestellen van Wolf zijn er in verschillende varianten – u vindt uw passende oplossing voor uw appartement, uw woning, uw huis, uw bestaande bouw, uw renovatie of uw nieuwbouw.

bottom of page