top of page

Het verschil in airco systemen

Er zijn verschillende airconditioningsystemen met elk hun specifieke eigenschappen. Afhankelijk van wat jij wenst en de plaats die jij kiest, is er een systeem op maat voor jou behoeften. Maar hoe maak je een doordachte keuze? Hieronder vind je de drie meest gebruikte systemen bij particulieren en/of kleine kantoren.

Single Slit Airco.png
Single-split airco

Een split systeem is het meest voorkomende airco-systeem. Zo’n split airco bestaat uit een binnen- en buitenunit. Een split systeem is ideaal om één kamer te verkoelen. Een split-airconditioner binnenunit wordt in dit geval aangesloten op één buitenunit.

Multi Slit Airco.png
Multi-split airco

Met multi-split airco kan je meerdere kamers koelen aan de hand van een individuele bediening van elke binnenunit. Er kunnen tot vijf binnenunits aangesloten worden op één buitenunit. Bovendien kan je verschillende  binnenunits in verschillende stijlen en groottes met elkaar combineren, zodat je in elke kamer met de geschikte binnenunit kan werken.

Mobiel Airco.png
Mobiele aircos


Er bestaan twee soorten mobiele airco, namelijk de monoblock mobiele airco en de split airco.

Een monoblock airco staat op wieltjes en is gemakkelijk te veranderen van plaats. Bij deze mobiele airco wordt de warme lucht van binnen via een slang naar buiten afgevoerd.

Splitsystemen bestaan uit twee onderdelen, een binnen- en een buitenunit, die met elkaar in verbinding staan via buizen. Het buitenste gedeelte wordt met beugels buiten aan de buitekant van het raam gehangen. Het binnenste gedeelte blijft binnen.

Onze Partners
Daikin Airco
Daikin-01.png

Daikin lucht/lucht warmtepompen gebruiken hernieuwbare energie van de buitenlucht om uw woning op een efficiënte manier te verwarmen en te koelen.

bottom of page