top of page

Warmtepompen

De vereisten voor verwarming en procesverwarming zijn over het algemeen vrij specifiek. Gelukkig voldoen warmtepompen bijna altijd aan deze behoeften. Dankzij hun efficiëntie en korte terugverdienperiode vormen ze een milieuvriendelijk en economisch aantrekkelijk alternatief voor conventionele verwarmingssystemen.

Toepasbaar in tal van applicaties


Een warmtepomp brengt warmte uit zijn omgeving – uit water of restwarmte van processen – van een lagere naar een hogere temperatuur. Een essentiële factor bij de planning en selectie van een warmtepompsysteem is de beoogde toepassing. De diversiteit van de industriële warmtepomp maakt hem toepasbaar in tal van applicaties waarin zowel verwarming als koeling nodig zijn.

Als de behoeften met de seizoenen veranderen van verwarming in koeling, zoals typisch het geval is in kantoorgebouwen en kassen, dan kan een warmtepomp verwarming leveren in de winter en koeling in de zomer. In de seizoenen waarin zowel verwarming als koeling nodig is, kan de efficiëntie van een warmtepomp tot wel 10 maal hoger zijn dan die van een gewone boiler-/koelinstallatie. 

Daikin-01.png
VRV IV+

VRV IV+

Warmtepomp

Sky Air

Sky Air

Commerciële ruimtes

Conveni Pack

Conveni Pack

Vrieskoeling

bottom of page