top of page

Luchtverwarming via een hybride systeem

Een combinatie luchtverwarming met een lucht-lucht warmtepomp is vooral rendabel in energie neutrale woningen, die extreem goed geïsoleerd zijn!
In een lage energiewoning is een combinatie van een warmtepomp met luchtverwarming één van de meest efficiënte verwarmingssystemen!
​Er bestaan verschillende types warmtepompen. Het verschil tussen die types warmtepompen ligt in de manier waarop ze warmte opwekken en de manier waarop ze die opgewekte warmte in de woning verspreiden. In een lage energiewoning is een combinatie van een warmtepomp met luchtverwarming een van de meest efficiënte verwarmingssystemen.

Hoe werkt luchtverwarming via een hybride systeem?


Indien u luchtverwarming kiest met een warmtepomp, gaat deze de nodige energie uit de buitenlucht halen. Wanneer de buitentemperatuur zich boven 5°C bevindt, levert een warmtepomp dan ook serieuze energiewinsten op. Zakt de temperatuur echter onder 5°C, dan zullen ook het rendement en het vermogen van de warmtepomp verminderen. W-Tech plaatst een hybride systeem om overdimensionering te vermijden. Deze combineert het beste van twee werelden: de groene energie van een warmtepomp en het hoge rendement van een condensatieketel. Wordt het buiten te koud, dan schakelt het systeem automatisch over op de gas- of oliegestookte condensatieketel. Zo wordt uw luchtverwarming steeds aangedreven op de meest rendabele manier. Een ander belangrijk voordeel hiervan is dat u slechts een kleine warmtepomp nodig heeft. Deze is goedkoper, maar heeft wel een spectaculair rendement.

Lucht Lucht pomp
Mogelijkheden van luchtverwarming via een hybride systeem


Dankzij luchtverwarming via een hybride systeem verwarmt u dus altijd op de meest energiezuinige manier, wat u zeker zal merken aan uw energiefactuur. Maar dat is niet de enige troef van dit systeem. De lucht die doorheen uw gebouw circuleert wordt namelijk niet enkel opgewarmd, maar ook gefilterd en tot 95% stofvrij gemaakt. Wilt u nog een stapje verder gaan, dan kan u de luchtverwarming via een hybride systeem uitrusten met een elektronische filter die de lucht zelfs tot 99% filtert.

Daarnaast kan het proces van verwarming ook worden omgekeerd, zodat u in de warme zomermaanden uw gebouw eveneens kan koelen. 

bottom of page