top of page

De verschillende soorten warmtepompen

Warmtepompen vormen een uitstekend alternatief voor woningverwarming. Een warmtepomp heeft namelijk geen olie of aardgas nodig, maar haalt zijn energie uit natuurlijke bronnen. Zo kunt u uw woning op een milieuvriendelijke manier verwarmen en bespaart u ook energie. In functie van de warmtebron en het warmte-afgiftesysteem kunnen we verschillende soorten warmtepompen onderscheiden. 

Warmtepomp5.png
Lucht-luchtwarmtepompen

Lucht-luchtwarmtepompen onttrekken warmte aan de buitenlucht. Die warme lucht wordt in de woning geblazen. In de zomer kan het proces omgedraaid worden en functioneert de installatie als airconditioningsysteem. Een lucht-luchtwarmtepomp bestaat uit een buitenunit die verbonden is met één of meerdere binnenunits.

Warmtepomp6.png
Lucht-waterwarmtepompen

Lucht-waterwarmtepompen onttrekken met een buitenunit warmte aan de lucht en voeren die via een watercircuit naar je warmteafgiftesysteem.

Er zijn twee types lucht-waterwarmtepompen:

  • Lagetemperatuurwarmtepompen: zijn ideaal voor nieuwbouwwoningen en worden meestal gebruikt in combinatie met vloerverwarming en/of ventilo-convectoren.

  • Hogetemperatuurwarmtepompen: zijn ideaal voor renovatieprojecten. Deze warmtepompen kunnen aangesloten worden op (bestaande) radiatoren omdat de temperatuur van het water hoger is. 

Warmtepomp7.png
Geothermische warmtepompen

Geothermische warmtepompen of grond-waterwarmtepompen halen warmte uit de grond via een horizontaal of verticaal captatienet. De warmte die op deze manier opgevangen wordt, benut het systeem om het water van je centrale verwarming op te warmen.

Warmtepomp8.png
Water-waterwarmtepompen

Water-waterwarmtepompen onttrekken via een dieptepomp warmte aan het grondwater. Voor de installatie van dit systeem zijn grondboringen nodig. Een water-waterwarmtepomp is minder geschikt voor particulieren, maar biedt wel een hoog rendement. 

Op zoek naar de beste warmtepomp


Bent u op zoek naar de ideale warmtepomp voor uw woning, maar weet u niet goed welke warmtepomp te kiezen? Bel ons gerust voor advies. Als ervaren installateur van warmtepompen volgen wij de nieuwste ontwikkelingen op de voet. Zo kunnen we, in overleg met de klant, steeds de meest geschikte installatie vinden voor iedere situatie. Indien u een offerte wenst voor een warmtepomp kunt u deze ook vrijblijvend aanvragen. Wilt u uw woning graag verwarmen op een milieuvriendelijke, energiebesparende manier? Neem dan snel contact op met W-Tech voor meer informatie over warmtepompen!

bottom of page